top of page

Hei og velkommen til Modig tanke – Modig handling!

 

Jeg brenner for å inspirere og motivere deg til å få ut det beste ved deg selv:

 

At du tør å være den du er.

 

Du vil oppleve mer livsglede, bedre selvtillit og økt mestringsfølelse

 

som bidrar til mer harmoni i relasjoner med andre.

Hvem er Nicole?


Allerede på videregående (Idrettslinjen) var det ett fag som spesielt fanget min interesse, nemlig «mental trening» - et fenomen som var lite kjent i 1981.
I 1983 reiste jeg verden rundt med ”Up with People”, en organisasjon med formål å øke forståelse og akseptanset blant mennesker fra forskjellige nasjoner. www.upwithpeople.org


Vi var den gang 130 ungdommer fra 30 forskjellige land, og jeg var en av 2 tyske. Her ble jeg først bevisst på hvor avgjørende det er å tenke modige tanker om seg selv.


I gruppens arbeid og diskusjoner var jeg i starten mer opptatt av hvordan jeg skulle formulere meg på godt engelsk enn å være engasjert i selve arbeidet. Jeg var redd for å dumme meg ut. Mange av de andre snakket heller ikke korrekt engelsk, men de var engasjert og deltok, de torde å være seg selv. Heldigvis ble jeg bevisst på dette, og hadde etter det en fantastisk tid med ”Up with People”. 

 

Henry Ford sa en gang: ”Om du tror, eller ikke tror at du kan det, så har du rett»!

Dette har jeg fått bekreftet mange ganger i livet mitt.

 

Da mine foreldre døde i 1998, tok jeg en time-out fra et hektisk og spennende liv i ”event management” bransjen. Jeg var kommet til et punkt hvor jeg spurte meg selv hva jeg egentlig ville gjøre videre, hva var meningen med mitt liv?

 

Jeg kontaktet tidligere ledere, kolleger og kunder og spurte om de kunne beskrive meg med 3 setninger, hva var mine sterke og svake sider? 

 

Det som gikk igjen var: ”Du er så positiv. Du får meg til å føle meg verdifull og flink. Du gir meg følelsen av at jeg er bra nok som jeg er, og at jeg kan hvis jeg vil. Din begeistring og livsglede er smittsom”.

 

Tilbakemeldingene rørte meg, samtidig som de bekreftet det jeg hadde bestemt meg for: Nemlig å jobbe med mennesker og bidra til at de blir modige og tør gå sin vei.

 

Jeg begynte å lete etter et konsept jeg kunne identifisere meg med og ble svært inspirert av boken ”Mut tut gut“ av Theo Schoenaker. Han har utviklet ”Encouraging-Training”, og jeg valgte da en 2-årig utdanning her (http://www.adler-dreikurs.de/institut/.)

 

Startet som ”Encouraging” kursleder, men ville lære mer om individualpsykologien. Tok 2 ½ års utdanning som individualpsykologisk rådgiver i Tyskland; http://www.adler-pollak-institut.de/


Begge utdanningsløp legger stor vekt på å bearbeide eget liv, dvs. jeg hadde ca. 300 timer i egenbehandling og selvutvikling.

 

Med individualpsykologien og ”Encouraging-Training” har jeg gode verktøy i min metodekoffert, som blant annet kan hjelper deg med at:

  • de mørke stundene blir lyse

  • de mørke stundene varer kortere og kommer sjeldnere

  • du aksepterer deg som den du er

  • du fokuserer på dine sterke sider og ressurser 

  • du sammenligner deg mindre med andre: du tør å være den DU er

  • du våger å utfordre deg selv

  • du har tro på seg selv («Tro kan flytte fjell»). 

 

 

Les også dette:
http://forskning.no/hjernen-matematikk-skole-og-utdanning/2008/02/tro-deg-god

 

Husk at tro må bli etterfulgt av handling. Derfor ”Modig tanke – modig handling”. 

 

Jeg har nær 10 års erfaring som Individualpsykologisk Terapeut og ”Encouraging – Trainer” i Tyskland før jeg flyttet til Norge med familien sommeren 2011. Har i sommer 2015 åpnet praksis i Larvik hvor jeg stor trives i et faglig felleskap med psykiater og gestaltterapeut. Du kan treffe meg på følgende: 

 

Telefon/ sms: 915 72 872 
E-post: nicole@modigtanke-modighandling.no

 

Om du ønsker å vite mer om individualpsykologi (klikk her)  eller ”Encouraging-Training” (klikk her).

 

Gleder meg til å høre fra deg! 

bottom of page